Ενίσχυση των ελληνοτουρκικών εμπορικών συναλλαγών

Ενίσχυση των ελληνοτουρκικών εμπορικών συναλλαγών

«Το εμπόριο μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών θα ξεπεράσει ακόμη και τα 5 δις δολ.», λέει ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νιχάτ Εργκιούν και στηρίζει την πεποίθηση του στην δυναμική που έχει το διασυνοριακό και παράκτιο εμπόριο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ZAMAN ο Τούρκος Υπουργός σημειώνει ότι οι συνολικές επενδύσεις των περίπου 500 ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία υπερβαίνουν τα 6 δις δολ, ωστόσο οι αντίστοιχες συνολικές επενδύσεις τουρκικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ανέρχονται μόνο σε 30 εκ. δολ.

«Συνεπώς οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα πρέπει να αυξηθούν», λέει ο Τούρκος υπουργός και υποδεικνύει ότι θα πρέπει να αρθούν τα εμπόδια που εμποδίζουν τις τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η χορήγηση θεωρήσεων εισόδου στους Τούρκους επιχειρηματίες, αλλά και η άρση περιορισμών που έχουν τεθεί στον αριθμό των τουρκικών φορτηγών, αυτοκινήτων που επιτρέπεται να διέλθουν τα σύνορα με την Ελλάδα, θα βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, λέει ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρεται και στον περιορισμό των επιτρεπόμενων καυσίμων που μπορεί να έχουν τα τουρκικά φορτηγά ως μία άλλη αιτία περιορισμού του εμπορίου.


 

Πηγή: emea.gr