Ενημερωτική εκδήλωση του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας και το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

s-1_F17468.jpgΤο Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας και το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, διοργάνωσε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2006 στην Βιβλιοθήκη του Λυκείου, εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών των τμημάτων Γ1 και Γ2 σε θέματα Επιχειρηματικότητας, με ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή – Συντονιστή του ΚΕΤΑ – ΚΕΜΑΚ κο Γεώργιο Κόκκα.

Στην αρχή απεύθυνε χαιρετισμό ο κος Ιωάννης Μητρινιώνης (καθηγητής κοινωνιολογίας) ο οποίος και αναφέρθηκε στην έννοια της επιχειρηματικότητας.

s-2_F17494.jpgΣτη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κος Κόκκας ο οποίος ήταν και ο κύριος εισηγητής της εκδήλωσης. Αναφέρθηκε στις επιλογές που έχει να κάνει ένας νέος μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο σε ότι αφορά την επαγγελματική του αποκατάσταση. Τα εφόδια που πρέπει να αποκτήσει, έτσι ώστε όποιον από τους 2 δρόμους επιλέξει, δηλαδή είτε δουλεύοντας σαν υπάλληλος σε άλλη εταιρία είτε ανοίγοντας δική του επιχείρηση, να κάνει αυτό που ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά και τις ικανότητές του, φυσικές και επίκτητες. Στη συνέχεια έγινε ανάλυση της έννοιας της επιχειρηματικότητας και στα βασικά σημεία που θα πρέπει να δώσει περισσότερο έμφαση ένας νέος, στα πρώτα του βήματα στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που καλείται να δραστηριοποιηθεί.

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στο οικονομικό περιβάλλον και τις αλλαγές που έχουν επέλθει τις τελευταίες δεκαετίες και στις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι αλλαγές στην επιχειρηματικότητα.

Η εκδήλωση συγχρηματοδοτήθηκε κατά 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).