«Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας-ΕΠΑΝΑΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

“Νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 ««Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας-ΕΠΑΝΑΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Aπό τις 16-6-2021 είναι σε διαδικασία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότηση η Δράση  «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας-ΕΠΑΝΑΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η Δράση θα υλοποιηθεί από τον ΕΦΕΠΑΕ (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ ο αρμόδιος Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδας του ΕΦΕΠΑΕ για τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) ως Δικαιούχος σε συνεργασία με την ΕΥΔ/ΕΠΑνΕΚ.

Βασικά Στοιχεία της Δράσης :

 * Προϋπολογισμός :  350 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας, τα οποία κατανέμονται σε 300 εκατ. ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και 50 εκατ. ευρώ για Μεγάλες Επιχειρήσεις.
 * Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τετάρτη 16/6/2021 και ώρα 10:00
 * Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τετάρτη 29/07/2021 και ώρα 17:00
 * Επιλέξιμες επιχειρήσεις : Τουριστικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και ειδικότερα επιχειρήσεις φιλοξενίας κάθε μορφής, τουριστικά πρακτορεία, καθώς και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων, των οποίων οι ΚΑΔ περιλαμβάνονται στην Αναλυτική Πρόσκληση.
 * Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis [http://www.ependyseis.gr/mis]
 * Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ.
 * Οι επιχειρήσεις δύνανται να υποβάλλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης μόνο στην περίπτωση που η προηγούμενη αίτησή τους έχει απορριφθεί και δεν έχουν προχωρήσει σε υποβολή ένστασης. Σε κάθε περίπτωση, η νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης. Το δικαίωμα νέας υποβολής παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή ενταχθεί στη δράση.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δείτε ένα σύντομο ενημερωτικό σημείωμα της Δράσης, πατώντας εδώ.  [http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=81&cs=]

Δείτε την Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης, πατώντας εδώ. [http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/1h_trop_epanekkinhsh_tourismou.pdf]

Δείτε το ενημερωτικό video της Δράσης, πατώντας εδώ. [https://www.youtube.com/watch?v=3TrYWHHakQA]

Πληροφορίες-Ενημέρωση

Κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την αίτηση συμμετοχής στη Δράση αναφέρεται αναλυτικά στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης η οποία έχει δημοσιευτεί στους διαδικτυακούς τόπους www.espa.gr [http://www.espa.gr], www.antagonistikotita.gr [http://www.espa.gr], www.efepae.gr [http://www.espa.gr], http://www.kepa-anem.gr [http://www.kepa-anem.gr] και www.anko.gr [http://www.kepa-anem.gr]).

Για αναλυτικές πληροφορίες και διευκρινίσεις επί του περιεχομένου της Πρόσκλησης οι φορείς και οι επιχειρήσεις των Περιφερειών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, μπορούν να απευθύνονται στις επίσημες πηγές πληροφόρησης, ήτοι :

α) Στην ΕΥΔ/ΕΠΑνΕΚ/Γραφείο πληροφόρησης κοινού ([http://]www.antagonistikotita.gr [http://www.antagonistikotita.gr], infoepan@mou.gr, τηλ.801 11 36 300, σελίδα Δράσης πατήστε εδώ [http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=81&cs=]).

β) στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr [http://www.kepa-anem.gr], info@e-kepa.gr, info@e-kepa.gr, Για την ειδική Σελίδα της Δράσης, πατήστε εδώ [https://kepa-anem.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd/]).

γ) στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 24610-24022 , anko@anko.gr, [anko@anko.gr] www.anko.gr [http://www.anko.gr])

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο “Στείλε το ερώτημά σου” στη διεύθυνση: https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/ [https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/]) και να απευθύνονται και στα κατά τόπους Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της περιοχής του.