Επικαιρότητα ΒΕΑ 27-7-2011

 

ΒIOTEXNIKO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                  Αθήνα, 27-7-2011

Επικαιρότητα

  • – Τακτοποίηση των αυθαιρέτων για διάστημα έως 40 ετών -στη διάρκεια των οποίων ο ιδιοκτήτης, αφού καταβάλει τα προβλεπόμενα παράβολα και πρόστιμα, θα έχει τη δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου- προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Kλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η οποία τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 8 Αυγούστου.

  • – Έκκληση προς τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να προχωρήσουν «ταχέως» στην εφαρμογή του προγράμματος αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, στο οποίο συμφώνησαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, απηύθυνε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

  • – Η κυβέρνηση θα προκηρύξει διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο Reuters o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Ελληνικό ΑΕ», που ανέλαβε την διαχείριση του έργου. Η αξιοποίηση της έκτασης εντάσσεται στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων της με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

  • – Σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr. βρίσκεται το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Νέος Τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

  • – Το Πληροφοριακό Δελτίο, στο οποίο περιγράφεται λεπτομερώς η προτεινόμενη διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη των 900 MHz και 1800 MHz, θέτει σε δημόσια διαβούλευση η ΕΕΤΤ από τις 26 Ιουλίου 2011 μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2011.

  • – Από τις 20 Αυγούστου τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το "εργόσημο", το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να προμηθεύονται, προκειμένου να πληρώσουν το προσωπικού που απασχολείται με κατ' οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.

  • – Κινητοποιήσεις για ολόκληρο σχεδόν τον Αύγουστο εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων. Από τις κινητοποιήσεις αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

  • – Την αναμόρφωση της εφαρμογής για ηλεκτρονική υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ ώστε να υποστηρίζει την καταβολή του υπολοίπου σε δόσεις, γνωστοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Το ποσό της πρώτης δόσης πρέπει να είναι τουλάχιστον το 40% του χρεωστικού υπολοίπου και δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 300.

  • – Η αγορά ακινήτων (real estate), σαφώς επηρεασμένη από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, εμφανίζει πτωτικές τάσεις και αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω απώλειες το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα κλαδικής μελέτης που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group.

  • – Με νέους, πιο γρήγορους και αποφασιστικούς ρυθμούς πρέπει να προχωρήσει πλέον το κυβερνητικό έργο, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, με την οποία η χώρα έκανε "ένα καθοριστικό βήμα στην αντιμετώπιση του υπέρογκου χρέους" της, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

  • – Αναβληθήκαν οι σημερινές συναντήσεις Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πηγή: ΒΕΑ