ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

ΘΕΜΑ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.

 

Η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food For Life» συγκροτήθηκε το 2009 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και στοχεύει στη διαμόρφωση κοινής αναπτυξιακής στρατηγικής για την ανάληψη των ερευνητικών δράσεων γύρω από τον Κλάδο των Τροφίμων. Στα πλαίσια αυτά, η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα δημιούργησε 4 Ομάδες Εργασίες, με Μέλη προερχόμενα τόσο από τη Βιομηχανία όσο και από την Ερευνητική / Ακαδημαϊκή Κοινότητα, στους εξής θεματικούς τομείς: Διατροφή, Υγεία, Καταναλωτές – Ασφάλεια Τροφίμων – Βιώσιμη Παραγωγή Προϊόντων Διατροφής & Βιομηχανία 4,0.

 

Οι Ομάδες Εργασίας δούλεψαν, από τον Ιούνιο του 2020, για να καθορίσουν τις ερευνητικές προτεραιότητες σε αυτές τις θεματικές περιοχές και κατέληξαν σε μια σειρά προτεραιοτήτων καλύπτοντας όλο το σύστημα του Κλάδου των Τροφίμων. Με στόχο να αξιολογηθεί εάν οι προσδιορισθείσες ερευνητικές προτεραιότητες αντανακλούν τις πραγματικές ανάγκες του Κλάδου, αποφασίσαμε να διεξάγουμε έρευνα μέσω ερωτηματολογίου στους διάφορους φορείς του Κλάδου (επιχειρήσεις τροφίμων, ερευνητικά/πανεπιστημιακά ιδρύματα, άλλους φορείς).

 

Απώτερος στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να αναδείξουμε και να τεκμηριώσουμε ποιες προτεραιότητες είναι κρίσιμες και σημαντικές για τον Κλάδο των Τροφίμων έτσι ώστε να αποτελέσουν τη βάση για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων Συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων, στη Νέα Προγραμματική περίοδο 2021-2027.

 

 Καταληκτική ημερομηνία  Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

 

Για να διευκολύνουμε τη συμπλήρωση του, το αναπτύξαμε χωρισμένο σε 4 ενότητες, ανά ερευνητικό πυλώνα:

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Δρ Φ. Σάλτα, Τ: 210 6711.177, Ε: foodplatform@sevt.gr.