Ευρεία σύσκεψη για την πανδημία και τη λειτουργία του λιανεμπορίου

Ευρεία σύσκεψη για την πανδημία και τη λειτουργία του λιανεμπορίου

Ευρεία σύσκεψη θεσμικών φορέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στο Επιμελητήριο Ημαθίας. Βασικό θέμα της ατζέντας ήταν η πανδημία και τα νέα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση στη λειτουργία του λιανεμπορίου.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας – Βεσυρόπουλος Απόστολος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ημαθίας – Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, οι Βουλευτές του νομού – Μπαρτζώκας Αναστάσιος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος και Άγγελος Τόλκας, ο Α’Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας – Αποστολίδης Στέφανος, το μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος – Νούλας Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Βέροιας – Ασλανίδης Λάζαρος, η Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας – Τσιπουρίδου Αθηνά και ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας – Δημητριάδης Γεώργιος.

 

Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανάλυση των επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγορά, από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις:

 

– Να δοθεί παράταση 6 μηνών, στην αποπληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών

– Να πραγματοποιηθεί μείωση των προστίμων, που επιβάλλονται από τους ελεγκτικούς φορείς

– Να δίνεται η δυνατότητα στα Σουπερ Μάρκετ και στις λαϊκές αγορές, να πωλούν μόνον είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργία του υπόλοιπου λιανεμπορίου.

 

Επίσης, για το θέμα της προόδου των εμβολιασμών στο νομό Ημαθίας και με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί περί τους 65 χιλιάδες εμβολιασμούς (ποσοστό περίπου 55% του πληθυσμού την 12/11/2021), συμφωνήθηκε η άμεση υλοποίηση καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.