Η κλοπή εκατομμυρίων καταναλωτών από τις πολυεθνικές είναι ίδιας αξίας με το να μην πληρώνεις εισιτήριο στα ΜΜΜ

Πρόβλεψη για 3 μήνες ποινή φυλάκισης για όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα ΜΜΜ

Όπως γράφει σήμερα ΤΟ ΒΗΜΑ

«Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών, αναμένεται μέσα στο προσεχές δεκαπενθήμερο να έχει ψηφιστεί η τροπολογία, η οποία θα μετατρέπει την αποφυγή αγοράς και ακύρωσης εισιτηρίου σε πλημμέλημα, που θα τιμωρείται με πρόστιμο αλλά και τρεις μήνες φυλάκιση (ποινή που είναι εξαγοράσιμη).»
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=383372&dt=09/02/2011#ixzz1DRYOHoKv

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΣ 3 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Στο νομοσχέδιο για τον Ανταγωνισμό που έδωσε στην δημοσιότητα στα μέσα Δεκεμβρίου ο κ. Χρυσοχοίδης για μια πολυεθνική που κάνει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης προβλέπει ποινή φυλάκισης 3 μήνες.

Δηλαδή η Πολιτεία θεωρεί ανάλογης σοβαρότητας το αδίκημα της μη πληρωμής εισιτηρίου στο λεωφορείο με την συστηματική κλοπή καταναλωτών από μια πολυεθνική που έχει δεσπόζουσα θέση.

Με απλά λόγια ο διευθυντής πωλήσεων της πολυεθνικής που λαμβάνει ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σαν μπόνους επίτευξης στόχων (βασισμένος στις παρανομίες της εταιρείας του) αξίζει την ίδια ποινή με τον άνεργο ή τον αδύναμο οικονομικά που δεν μπορεί να πληρώσει εισιτήριο στο λεωφορείο!!!!!

Διαβάστε την σχετική πρόταση του Υπουργείου στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1543  Αρθρο 44 Ποινικές κυρώσεις

Με εκτίμηση για όλους και καμία εκτίμηση για τους προστάτες των καρτέλ

Φλωράς Γιώργος