ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από την Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ημαθίας (Ε.Η.) για τις Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών Συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ημαθίας

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Αριθ. Πρωτ.: 2 / 9-2-2011
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

           Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ημαθίας (Ε.Η.), σύμφωνα με το Ν. 2081/92 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3419/05, το Π.Δ. 372/92 όπως τροποποιήθηκε με τα Π.Δ. 309/97,193/97,164/01 και 52/06

Ανακοινώνει ότι:

  • 1. Οι Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών Συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ημαθίας, θα γίνουν στις 4 Απριλίου 2011, ημέρα Δευτέρα.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8:00 π.μ. και θα λήξει στις 7:00 μ.μ., στο Κατάστημα του Επιμελητηρίου (ΒΕΡΟΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 3, ισόγειο)

  • 2. Καλούνται όλα τα Μέλη του Ε.Η. που θα συμπεριληφθούν στους οριστικούς εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Επωνυμιών έως 3/4/2010 και θα έχουν εξοφλήσει τη συνδρομή του έτους 2010 έως 23/2/2011, να προσέλθουν κατά την παραπάνω ημέρα και ώρες για να ασκήσουν προσωπικά το εκλογικό τους δικαίωμα, που είναι υποχρεωτικό, έχοντας μαζί την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του.
  • 3. Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως από τους νομιμοποιούμενους προς τούτο με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία και κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μια ψήφους, όσες ιδιότητες και αν έχει.

Σε περίπτωση ασκήσεως περισσοτέρων επαγγελμάτων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο, ή την ίδια επιχείρηση το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία της κατά δήλωση επιλογής του μέχρι 23/2/2011.

  • 4. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας κατατίθενται μεμονωμένα ή κατά συνδυασμό από τους εκπροσώπους τους, καθημερινά, το αργότερο μέχρι 4 Μαρτίου 2011, ημέρα Παρασκευή και μέχρι ώρα 14:30.

Δεν ανακηρύσσεται υποψήφιος ο οποίος περιλαμβάνεται σε περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια συνδυασμών υποψηφίων.

Αιτήσεις υποψηφιότητας χορηγούνται από τη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής.

  • 5. Τα νομικά πρόσωπα (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ,ΑΕ, Συνεταιρισμοί κ.α.) καλούνται να υποβάλουν τις εξουσιοδοτήσεις για τους εκπροσώπους τους, που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, υπογεγραμμένες αναλόγως από το διαχειριστή, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ή τον Πρόεδρο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3γ του Ν.2081/1992 το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 22 του Ν.3419/2005. Οι εξουσιοδοτήσεις των εκπροσώπων καθώς και οι περιπτώσεις αλλαγής αυτών, θα πρέπει να υποβληθούν στην εκλογική επιτροπή επτά (7) τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες, προ της ορισθείσης ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

Έντυπο εξουσιοδότησης μπορείτε να ζητήσετε από τη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής.

  • 6. Υποψηφιότητα για να διεκδικήσουν το αξίωμα του Συμβούλου μπορούν να θέσουν οι έχοντες τα προσόντα του εκλογέα και διατελέσαντες ως Μέλη του Επιμελητηρίου τουλάχιστον για τρία χρόνια είτε ατομικά, είτε ως μέλη προσωπικών εταιριών ή Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης ή Διοικητικών Συμβουλίων Ανώνυμων Εταιριών ή Συνεταιρισμών ή ως εκπρόσωποι υποκαταστημάτων ελληνικών ή αλλοδαπών επιχειρήσεων κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής, τηλέφωνο 23310 24734.