Ικανοποίηση φορέων προς το Υπουργείο Οικονομικών για τη λύση στο θέμα των μη συνεργάσιμων κρατών

 

Ικανοποίηση φορέων προς το Υπουργείο Οικονομικών για τη λύση στο θέμα  των μη συνεργάσιμων κρατών

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για τη λύση στο πρόβλημα των συναλλαγών με τα μη συνεργάσιμα κράτη, όπως καθορίστηκαν με την Υπουργική Απόφαση ΔΟΣ Α 1150236/ΕΞ/9.11.2010, εκφράζουν με σημερινή κοινή επιστολή τους στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, οι Πρόεδροι του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Λακασάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Πέντζος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος κ. Μασσέλος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Eλλάδος κ. Μπαρμπαγιάννης.  

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα επιχειρήσεων και ιδιαίτερα εκείνων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, ανακοίνωσε, αφενός, ότι η προαναφερόμενη ΥΑ, με την οποία καθορίστηκαν τα μη συνεργάσιμα κράτη για το 2010, θα έχει εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2011, αφετέρου, ότι με διάταξη νόμου που θα έρθει στη Βουλή, οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τα κράτη του καταλόγου αυτού, εφόσον οι συναλλαγές τους είναι πραγματικές και συνήθεις και δεν έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά κερδών, εισοδημάτων ή κεφαλαίων στη μη συνεργάσιμη χώρα με σκοπό την φοροαποφυγή ή φοροδιαφυγή, θα αναγνωρίζονται ως δαπάνες των επιχειρήσεων. Το βάρος της απόδειξης θα φέρει η επιχείρηση. 

Οι σύνδεσμοι ευχαριστούν προσωπικά τον Υφυπουργό, τους συνεργάτες και τις υπηρεσίες του Υπουργείου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά τους με την οποία διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και δηλώνουν ότι αναμένουν τη σχετική νομοθετική ρύθμιση το συντομότερο δυνατό.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ‘Η ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ

Πληροφορίες: Τάνια Ζιάκα, tz@seve.gr

Αυτό το δελτίο τύπου βρίσκεται στο http://www.seve.gr/