Κάλεσμα στήριξης από τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»

Από τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», κοινοποιούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου τα εξής: 

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», διανύοντας ήδη το 18ο έτος ενεργούς δράσης στον υπερευαίσθητο τομέα καταπολέμησης και πρόληψης του φαινομένου της έμφυλης βίας και ειδικότερα της κακοποίησης γυναίκας – παιδιού, στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, συνεχίζει δυναμικά το έργο του, διατηρώντας στο κέντρο της Βέροιας Ξενώνα Βραχείας Διαμονής θυμάτων κάθε μορφής βίας, στηριζόμενος αποκλειστικά στις χορηγίες και τις δωρεές του επιχειρηματικού κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ξενώνας Βραχείας Διαμονής της δομής μας λειτουργεί ως ένα ασφαλές καταφύγιο τρίμηνης διαμονής (με προοπτική παράτασης ανάλογα με την κρισιμότητα του περιστατικού και την πορεία αποκατάστασης).

Προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στέγη, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παρέχοντας ταυτόχρονα, εντός συστηματικού θεραπευτικού πλαισίου, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής από την επιστημονική ομάδα εργαζομένων του Συλλόγου (ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Νομικό).   Κεντρικός   στόχος   της   φιλοξενίας είναι η θεραπεία, η σταδιακή ενδυνάμωση και η ομαλή κοινωνική, ακόμη και εργασιακή επανένταξη των ωφελούμενων στο μέτρο του εφικτού. Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και σε ανθρώπους που απευθύνονται σε μας, ως εξωτερικά περιστατικά, που ωστόσο δε χρήζουν ανάγκη φιλοξενίας στον Ξενώνα.

Παράλληλα, ο Σύλλογός μας διενεργεί δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, σε επίπεδο πρόληψης, για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, στην κοινή μας προσπάθεια να «χτίσουμε» ένα καλύτερο «σήμερα» και «αύριο» χωρίς ή με λιγότερη βία, σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής. Σε αυτή την κατεύθυνση η Επιστημονική μας Ομάδα διενεργεί Βιωματικά Εργαστήρια Ομάδων Προσωπικής Ανάπτυξης αλλά και δράσεις ενημέρωσης μαθητών σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θεματικό αντικείμενο τις μορφές βίας και εκφοβισμών στη σχολική κοινότητα και με την επίσημη   έγκριση   Διεύθυνσης   Περιφερειακής   Εκπαίδευσης   της   Κεντρικής   Μακεδονίας. Με τη συνεργασία και τη συνδιοργάνωση φορέων και θεσμών, όπως ο Δήμος Βέροιας και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε θεματικές εκδηλώσεις προς ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού ιστού για το έργο μας και σε αυτό το πλαίσιο, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, έχουμε συμπρωταγωνιστές μας τους μαθητές των σχολείων που συνεργαζόμαστε και τους εκπαιδευτικούς τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση φιλοδοξούμε τον προσεχή Μάιο, επί τη λήξει των μαθημάτων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, να διοργανώσουμε θεματική δράση, με την ενεργή συμμετοχή μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ημαθίας, που σύμφωνα με το Concept, θα γράψουν πάνω σε λευκά, κοντομάνικα μπλουζάκια, χειρογράφως συνθήματα κατά της έμφυλης βίας, υπέρ της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων. Τα μπλουζάκια θα αναρτηθούν συμβολικά με μανταλάκια, ανάμεσα στα δέντρα κεντρικών σημείων της πλατείας Ελιάς, του πλέον κομβικού σημείου μαζικής διέλευσης, στο κέντρο της Βέροιας, και θα διανεμηθούν στους μαθητές των σχολείων που θα συμμετάσχουν. Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα θεματικά δρώμενα με την αντίστοιχη δημοσιογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση από τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου και των ΜΜΕ. Το υλικό δημοσιότητας θα ανακοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της δομής και των συνεργατών μας, με αυτονόητη διαφήμιση των χορηγών επικοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους επιχειρηματίες της τοπικής μας αγοράς και μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ημαθίας, που θα ήθελαν και μπορούν να μας υποστηρίξουν, προμηθεύοντάς μας 500 τεμάχια λευκά μακό μπλουζάκια, ευρείας γκάμας μεγεθών από SM το μικρότερο έως ΧΧL το μεγαλύτερο, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών υλοποίησης της δράσης και αιτούμαστε την από πλευρά τους δωρεάν χορηγία της ως άνω ποσότητας, στο μέτρο της προαίρεσης και της δυνατότητάς ενός εκάστου.

Κάθε ευγενική χορηγία ή δωρεά από τον επιχειρηματικό κόσμο προς τον «Έρασμο» συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευάλωτων συνανθρώπων που συνδράμουμε, αλλά και στην ενίσχυση του εταιρικού κύρους και του κοινωνικού προφίλ των χορηγών στην τοπική μας κοινωνία και αγορά.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας και θα σας παρακαλούσαμε να προωθήσετε αρμοδίως το παρόν μήνυμα προς τα μέλη σας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μας απαντήσουν τηλεφωνικά ή εγγράφως επί του αιτήματός μας, στο τηλέφωνο ή το email επικοινωνίας του Συλλόγου μας (αναγράφονται στο λογότυπο της επιστολής μας). Συνημμένα στο παρόν μήνυμα, μαζί με την παρούσα επιστολή σας αποστέλλουμε σε ψηφιακή μορφή, έντυπα ταυτότητας και δράσεων του Συλλόγου μας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 17, 59131,ΒΕΡΟΙΑ

ΤΗΛ : 2331074073

WWW.ERASMOSVERIAS.COM

EMAIL: erasmos.veria@gmail.com