Πολύ χρήσιμη η χθεσινή εκδήλωση της EUROBANK στο Επιμελητήριο για ενημέρωση των επιχειρηματιών της Ημαθίας

Πολύ χρήσιμη η χθεσινή εκδήλωση της EUROBANK στο Επιμελητήριο για ενημέρωση των επιχειρηματιών της Ημαθίας 

090619_photo_eurobank_F13993.jpgΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Βέροια η εκδήλωση της E.F.G. EUROBANK με θέμα το νέο πρόγραμμα της Τράπεζας για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία της Τράπεζας με το Επιμελητήριο Ημαθίας και την παρακολούθησαν πολλές δεκάδες επιχειρηματιών της Βέροιας και γενικότερα του Νομού μας.

Στην αρχή τους παρευρεθέντες χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Ουσουλτζόγλου, που εξέφρασε τη χαρά του για την πρωτοβουλία της EUROBANK να ενημερώσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για το νέο αυτό πρόγραμμα, που εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ακολούθησε χαιρετισμός και σύντομη ομιλία από τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Τράπεζας κ. Κων/νο Βλάχο, που τόνισε ότι η EUROBANK συμμετέχει ενεργά στη συγκεκριμένη φάση του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ, αναλαμβάνοντας την πλήρη συμβουλευτική υποστήριξη των επιχειρηματιών σε όλα τα στάδια του προγράμματος.

Μετά, τον λόγο πήρε ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης που ήταν ο κ. Κυριάκος Χατζηϊωάννογλου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της EUROBANK, που αναφέρθηκε στους επί μέρους τομείς που θα αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όπως είπε η Τράπεζα θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών και θα επιχορηγήσει επενδυτικά σχέδια εξοπλισμού, εγκαταστάσεων, κτιριακών υποδομών, διαμόρφωσης χώρων, προβολής και προώθησης.

Ο κ. Χατζηϊωάννογλου ανέφερε ειδικότερα ότι επιπλέον της υποστήριξης στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, η EUROBANK συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη των Μικρών Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, προσφέροντας πρωτοποριακά προγράμματα και υπηρεσίες:

-Ευέλικτη χρηματοδότηση σε Κεφάλαιο Κίνησης με το Νέο Ανοιχτό Επαγγελματικό Έξτρα.

-Χρηματοδότηση για την απόκτηση Επαγγελματικής Στέγης έως το 100% της αξίας του ακινήτου.

-Πρόγραμμα Κεφαλαίου Κίνησης σε συνεργασία με το ΤΕΜΠΜΕ.

-Προνομιακή χρηματοδότηση σε Κεφάλαιο Κίνησης και επενδύσεις σε Επαγγελματικό Εξοπλισμό και Επαγγελματική Στέγη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Καταλήγοντας ο κ. Χατζηϊωάννογλου τόνισε ότι η EUROBANK E.F.G. με τα παραπάνω προγράμματα και υπηρεσίες προσφέρει τις πιο κατάλληλες λύσεις στις διευρυνόμενες ανάγκες των Μικρών Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Την ομιλία του ο κ. Χατζηϊωάννογλου συνόδευσε με προβολή σλάϊτς που βοήθησαν σημαντικά στην καλύτερη κατανόηση από μέρους του ακροατηρίου των παρεχομένων πρωτοβουλιών και υπηρεσιών της Τράπεζας σχετικά με το πρόγραμμα και ακολούθησαν οι ερωτήσεις από τους παριστάμενους επιχειρηματίες και δόθηκαν τόσο από τον κ. Χατζηϊωάννογλου όσο και από άλλα στελέχη της Τράπεζας οι ανάλογες απαντήσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε μικρή λιτή δεξίωση όπου προσφέρθηκαν αναψυκτικά και άλλα κεράσματα και διάχυτη ήταν η ικανοποίηση των παρισταμένων επιχειρηματιών για την χρησιμότητα της εκδήλωσης.