Πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ημαθίας το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου με θέμα συζήτησης τα φωτοβολταϊκά και οι τελευταίες εξελίξεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                                      Βέροια   14  Μαρτίου 2013

  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ  

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

s_130314_ekd_fwtovoltaika_02_F7867.jpg            Ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα  που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ημαθίας το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου με  θέμα συζήτησης τα φωτοβολταϊκά και οι τελευταίες εξελίξεις. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από την παρουσία όλων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας φωτοβολταικών του Νομού μας, άνω των 10KW (συμψηφιστικών ).

            Στην εκδήλωση προήδρευσε ο κ Γεώργιος Φουντούλης, τ. Αντιδήμαρχος Νάουσας, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του VAENI NAOUSSA.  Εκ μέρους του Επιμελητηρίου  χαιρετισμό απηύθυνε ο    Αναστάσιος Γιάγκογλου, Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ιωάννης Παναγής , Πρόεδρος Φωτοβολταικών Σερρών και Αγροτοσυνδικαλιστής.

s_130314_ekd_fwtovoltaika_01_F7821.jpg            Το θέμα που μονοπώλησε ήταν τα σημερινά δεδομένα, που έχουν να κάνουν με το «χαράτσι» του 30% επί των ακαθαρίστων της ωφέλειας των ηλεκτροπαραγωγών. Επίσης συζητήθηκαν  και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο κλάδος λόγω της ύφεσης. Η πρώτη συνάντηση ολοκληρώθηκε με την   σύσταση 5μελούς επιτροπής η οποία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξει συνάντηση με τους τέσσερις  βουλευτές του Νομού  καθώς και η διερευνητική επαφή με όμορους συλλόγους ( Πιερία ) για την δημιουργία ενός νομικού συνδικαλιστικού προσώπου με σκοπό την συνεχόμενη ενημέρωση των μελών και την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων.

            Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος κα Μαλαματή Πετρακοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ κ.κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής και Στέφανος Γιτόπουλος

Η επιτροπή  που συστάθηκε απαρτίζεται από τους κ.κ.  Τασιόπουλος Τάσος , Γιτόπουλος Στέφανος, Τελληγιανίδης Γιώργος, Φαρμάκης Κωνσταντίνος, Μητροσούδης Γιώργος.

         ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

      ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 3 591 00  ΒΕΡΟΙΑ,  Τηλ.: 23310/ 24.734, 29.774,  Fax: 25.330, e-mail:chamimat@otenet.gr