ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 14 Μαρτίου 2013

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΖΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, με αφορμή την εμπλοκή που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Ο επιχειρηματικός κόσμος παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας, από τις οποίες εξαρτάται η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ. Συνομιλητές του Έλληνα πρωθυπουργού μπορούν και πρέπει να είναι μόνο οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ και όχι οι υπάλληλοι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Αυτοί οφείλουν να συνομιλούν μόνο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους εκπροσώπους της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. O Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους ομολόγους του στην ΕΕ, ότι για την αποφυγή του κινδύνου η ύφεση να λάβει συστημική μορφή και να πλήξει όχι μόνο της χώρες του νότου αλλά και του πυρήνα της ευρωζώνης, θα πρέπει να ληφθούν οι ορθές πολιτικές αποφάσεις και να παραμεριστούν οι ιδεοληψίες και οι εμμονές των τεχνοκρατών».

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: «ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΘΑΥΜΑ» ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής, της εξωστρέφειας και της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΒΕΑ για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Όπως σημείωσε ο κ. Μίχαλος, η χώρα χρειάζεται να παράγει περισσότερα προϊόντα, που θα εξάγονται και θα καταναλώνονται όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος, ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η έλλειψη ρευστότητας, η αδυναμία πρόσβασης στη χρηματοδότηση και το υψηλό κόστος δανεισμού δυσχεραίνουν την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, οι ελληνικές επιχειρήσεις πέτυχαν την τελευταία τριετία «ένα μικρό εξαγωγικό θαύμα».

ΤΑΙΠΕΔ: ΝΕΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

       Παράταση σε τρεις εν εξελίξει διαγωνισμούς έδωσε χτες το Ταμείο Αξιοποίησης της  Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, για ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ και τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 5% Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΟ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟ

Πτώση 5,0% εμφάνισε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο το τέταρτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, έναντι μείωσης 20,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010. Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2012, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο αυξήθηκε κατά 3,9%, έναντι μείωσης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2013 ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το ΕΒΕΑ προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό για φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και Διαγωνισμό για Μαθητές της Β΄ & Γ΄ τάξης των Λυκείων Αττικής. Πληροφορίες στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, 106 71 Αθήνα, 3ος όροφος, υπεύθυνη κα Παπαδιαμαντοπούλου, τηλ. 210-36.22.158, fax: 210-36.12.218 e – mail: brabeia-ebea@acci.gr. Θα υπάρξουν χρηματικά Βραβεία για τους τρεις πρώτους νικητές των διαγωνισμών.

Πηγή: ΕΒΕΑ