Πρόγραμμα Επιδότησης – Ideas Powered for Business SME Fund

Το πρόγραμμα « Ideas Powered for Business SME Fund» είναι ένα πρόγραμμα επιχορηγήσεων που σχεδιάστηκε με στόχο να ενισχύσει τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην ΕΕ. Το Ταμείο για τις ΜΜΕ είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υλοποιείται από το Γραφείο διανοητικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και θα διαρκέσει από τις 10 Ιανουαρίου 2022 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Οι επιχορηγήσεις είναι περιορισμένες και για τη διάθεσή τους θα τηρείται χρονολογική σειρά προτεραιότητας.

Γιατί είναι σημαντική η προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας σας

Η προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας είναι απαραίτητη στην ψηφιακή εποχή. Είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος να αποφύγετε την αθέμιτη αντιγραφή ή εκμετάλλευση των μοναδικών ιδεών, προϊόντων ή υπηρεσιών σας. Η προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας μπορεί να καλύπτει πολλά διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία, όπως εμπορικά σήματα, σχέδια ή υποδείγματα, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, εταιρικές ταυτότητες, προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες.

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από το Ταμείο για τις ΜΜΕ

Το Ταμείο για τις ΜΜΕ παρέχει οικονομική στήριξη σε επιχειρήσεις ΜΜΕ που είναι εγκατεστημένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αίτηση μπορεί να κατατεθεί από δικαιούχο, υπάλληλο ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της ΜΜΕ στην ΕΕ, ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό της. Οι επιχορηγήσεις μεταβιβάζονται πάντα απευθείας στις ΜΜΕ.
Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο link