ΣΒΑΚ Δήμου Η.Π. Νάουσας – Έρευνα μετακινήσεων & ανάδειξης ιδανικού σεναρίου κινητικότητας

Σενάρια Μελλοντικής Κατάστασης Κινητικότητας για το Δήμο Η.Π. Νάουσας 

Η ομάδα έργου του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Η.Π. Νάουσας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, διαμόρφωσε τέσσερα εναλλακτικά σενάρια για τη ανάπτυξη του μελλοντικού συστήματος κινητικότητας της περιοχής.

Ένα σενάριο κινητικότητας προδιαγράφει την προτεραιότητα (ή και τις προτεραιότητες) που θα δοθεί(ούν) στο σχεδιασμό των μέτρων αστικής κινητικότητας. Θα αποτελέσει με άλλα λόγια τον οδηγό στον οποίο θα  βασιστεί ο Δήμος για την υλοποίηση μέτρων και την εφαρμογή ρυθμιστικών διατάξεων για τις υποδομές του κοινόχρηστου χώρους της πόλης.

Η φιλοσοφία διαμόρφωσης των σεναρίων αποτελεί συνδυασμό της ανάλυσης των υφιστάμενων συνθηκών κινητικότητας της πόλης, της αξιολόγησης των αναγκών και των προβλημάτων του συστήματος που υπαγορεύτηκαν κατά της διάρκεια της 1ης Θεματικής Διαβούλευσης από τους ίδιους τους φορείς αλλά και της σχετικής εμπειρίας από αντίστοιχες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, μένοντας πιστός στη δέσμευση του για εφαρμογή των συμμετοχικών διαδικασιών σε όλα τα στάδια εκπόνησης του ΣΒΑΚ, καλεί τους πολίτες να διατυπώσουν τις απόψεις και τις προτεραιότητές τους, ώστε να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του κατάλληλου σεναρίου.

Αυτό που χρειάζεται από τη μεριά σας, είναι να μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο και αφού διαβάσετε και μελετήσετε τα τέσσερα σενάρια και τα βασικά χαρακτηριστικά του καθενός, να επιλέξετε αυτό που θεωρείτε καταλληλότερο για τη διαμόρφωση του μελλοντικού συστήματος αστικής κινητικότητας της πόλης.

Το σενάριο θα πρέπει στην ουσία να απαντά στο ερώτημα:

«Πώς φαντάζεστε τις ιδανικές συνθήκες στην πόλη της Νάουσας, για την πραγματοποίηση των καθημερινών σας μετακινήσεων»

Το πρώτο τμήμα της έρευνας περιλαμβάνει ερωτήσεις για τα χαρακτηριστικά των καθημερινών σας μετακινήσεων και το δεύτερο αφορά την επιλογή του ιδανικού σεναρίου κινητικότητας για τη Νάουσα.

Σύνδεσμος έρευνας: https://forms.gle/e8HVxfJP9YiKvjAr9