Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη 2η ολοκληρωμένη εξαγωγική δράση Τροφίμων & Ποτών για Σκανδιναβία και Βαλτική «Greek Nordic-Baltic Trade», 15 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2021

ΘΕΜΑ: “Ενημέρωση Επιμελητηρίων για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη 2η ολοκληρωμένη εξαγωγική δράση Τροφίμων & Ποτών για Σκανδιναβία και Βαλτική «Greek Nordic-Baltic Trade», 15 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2021”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων προβολής των αγροτικών της προϊόντων και της αναγκαιότητας προσαρμογής όλων μας στις απαιτήσεις της νέας εποχής, θα συμμετέχει στην 2η ολοκληρωμένη εξαγωγική δράση Τροφίμων & Ποτών για Σκανδιναβία και Βαλτική «Greek Nordic-Baltic Trade», την περίοδο 15 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2021.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση των επιχειρήσεων με αγοραστές, διανομείς, χονδρεμπόρους, retailers, bloggers, press, media, food experts από τις Σκανδιναβικές Χώρες & την Βαλτική καθώς επίσης και η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής, με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια. Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα email: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330395 κος Γεώργιος Γκανάτσιος και 2313330391 κα Χαρίκλεια Τσιαμπαλή 2313330052 κα. Μαρία Ελευθεριάδου. 

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.