ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

s_veligradi_01_F9705.jpgΜεγάλη επιτυχία παρουσίασε η συμμετοχή του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFT Beograd που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι στις 26-29 Απριλίου 2007.

Το περίπτερο του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ, όπως και το περίπτερο του ΕΟΤ, βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της έκθεσης, σε περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα και συνεχώς ήταν πόλος έλξης επισκεπτών.

Στην αποστολή συμμετείχαν με το ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ 35 επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου όπως ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, incomers, ενοικιαζόμενα δωμάτια, από όλους τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ κ. Γιώργο Κόκκα, η IFT Beograd επιλέχθηκε καθότι ο Σερβικός λαός αποτελεί αγορά-στόχο για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην έκθεση με την θερμή ανταπόκριση του Σερβικού κοινού στο κάλεσμα των ελληνικών επιχειρήσεων.

s_veligradi_02_F10460.jpgΌπως δήλωσε ο κ. Κόκκας λόγω της ψυχρότητας που υπάρχει στη Σερβία με το Μαυροβούνιο εκτιμάται πως φέτος οι Σέρβοι θα προτιμήσουν την Ελλάδα, και ιδιαίτερα την Κεντρική Μακεδονία (Πιερία, Ασπροβάλτα, Χαλκιδική, κλπ), περισσότερο από ποτέ. Την άποψη αυτή επιβεβαίωσε και ο κ. Γρ. Βεϊδαμενίδης, Πρόεδρος της Πιερικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων, σύμφωνα με τον οποίο οι κρατήσεις των δωματίων στην Πιερία έχουν κλείσει αυτή τη σαιζόν νωρίτερα από ποτέ.

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε από τον σύλλογο ταξιδιωτικών πρακτόρων της Σερβίας, το 60% των Σέρβων προτιμούν ως προορισμό των διακοπών τους την Ελλάδα.
Εντύπωση ακόμη προκάλεσε πως πέραν της Ελληνικής Συμμετοχής από τα περίπτερα του ΕΟΤ και του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ, όλοι σχεδόν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες τρίτων χωρών που συμμετείχαν στο Βελιγράδι πρόβαλαν ελληνικούς προορισμούς, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την άνοδο του τουρισμού μας.

Η συμμετοχή του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ στη διεθνή έκθεση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.