«Ενίσχυση των ΜΜΕ Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών μέσω των ΠΕΠ»

s_enisxysh_11_F29346.jpgΠραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ημαθίας, και το ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, με θέμα την «Ενίσχυση των ΜΜΕ Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών μέσω των ΠΕΠ».

Αρχικά χαιρετισμό απεύθυνε προς τους παρευρισκόμενους ο κος Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Κα Σακελλάρη Ευθυμία (Στέλεχος Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Τράπεζας Πειραιώς) η οποία και ανέλυσε όλες τις πτυχές του σχετικού προγράμματος.

s_enisxysh_12_F29398.jpgΤο πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που έχουν συμπληρώσει δύο πλήρεις δωδεκάμηνες διαχειριστικές χρήσεις, απασχολούσαν λιγότερα από 50 άτομα το 2006, και είχαν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών τριετίας για μεν τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα τους Δήμους Βέροιας και Νάουσας από 15.000 – 5.000.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του νομού είχαν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών τριετίας από 30.000 – 5.000.000 ευρώ. Το ποσοστό επιδότησης για μεν τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στους Δήμους Βέροιας και Νάουσας ανέρχεται στο 60% επί του εγκεκριμένου προϋπολογισμού ενώ για τον υπόλοιπο νομό το ποσοστό επιδότησης είναι 50%.

Οι δαπάνες που επιχορηγούνται αφορούν : Κτίρια και εγκαταστάσεις (διαμόρφωση, ανακαίνιση, εκσυγχρονισμός κτιρίων και εγκαταστάσεων ως συμπληρωματική δαπάνη), Μηχανήματα – Εξοπλισμός (προμήθεια καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού), Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις προστασίας του περιβάλλοντος, Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (αποκλειστικά για τις ανάγκες της μονάδας), Συστήματα αυτοματοποίησης (H/Y, λογισμικά προγράμματα, τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός κλπ), Δικαιώματα τεχνογνωσίας, Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, Δαπάνες Προώθησης (δαπάνες συμμετοχής σε εκθέσεις, ή συμβουλευτικές υπηρεσίες)
Μετά το τέλος της εισήγησης η κα Σακελλάρη απάντησε στις ερωτήματα των παρευρισκομένων. 
Η εκδήλωση συγχρηματοδοτήθηκε κατά 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).