Συνάντηση ΣΕΒΕ με τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Μαγκριώτη

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) με τον Πολιτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μαγκριώτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη στα γραφεία του ΣΕΒΕ.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Μαγκριώτη για συναντήσεις με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και της ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας εκ μέρους του ΣΕΒΕ.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Βασίλης Θωμαΐδης παρουσίασε στον κ. Μαγκριώτη τις θέσεις του Συνδέσμου για ένα συγκεκριμένο, στοχευμένο και δεσμευτικό πρόγραμμα  στήριξης των εξαγωγών και της εξωστρέφειας ως της βασικής στρατηγικής επιλογής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.

Ανέλυσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της ελλιπούς περιφερειακής ανάπτυξης. Κατέθεσε επίσης τις προτάσεις του Συνδέσμου για την αντιμετώπισή τους και την ενίσχυση της μακροχρόνιας ανταγωνιστικότητας, όπως η διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, η μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και η αντιμετώπιση εσωτερικών αντικινήτρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που βρίσκονται σε ακόμη δυσμενέστερη θέση, καθώς την ήδη υπάρχουσα ελλιπή περιφερειακή ανάπτυξη επιδείνωσε η πρόσφατη οικονομική κρίση με επιπτώσεις στην οικονομία και στην απασχόληση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη Θεσσαλονίκη όπως η ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας καθώς και θέματα δημιουργίας και ολοκλήρωσης των αναγκαίων υποδομών για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης όπως το μετρό, ο εκσυγχρονισμός του αερολιμένα και οι συνδυασμένες μεταφορές σε συσχετισμό με τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου που θα επιτρέψουν στη Θεσσαλονίκη να καταστεί πράγματι ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό και οικονομικό κέντρο.

Κλείνοντας, ο κ. Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων της περιφέρειας, με δράσεις εξωστρέφειας που θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται από τους φορείς της περιφέρειας ώστε να ενισχυθούν η εξαγωγική δραστηριότητα και η διεθνής ανταγωνιστικότητά τους.

Πηγή: ΣΕΒΕ