Eνημερωτική εκδήλωση για προγράμματα του Ε.Π. “Ανταγωνιστικότα”

s-a01_F8688.jpgΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2006 στις 6 μμ στο Επιμελητήριο Ημαθίας, από το ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ, σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και το Επιμελητήριο Ημαθίας, ενημερωτική εκδήλωση για προγράμματα του Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα", για τα οποία Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης είναι το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και αφορούν θέματα Ποιότητας καθώς επίσης και επιχειρήσεις του Τουριστικού Τομέα.

s-b03_F8835.jpgΣτην αρχή της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ημαθίας κος Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Ο κος Κωνσταντίνος Κρικέλης, Στέλεχος του Ε.Φ.Δ. ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, αναφέρθηκε στην δράση 2.5.2 του ΕΠΑΝ που αφορά την χρηματοδότηση επιχειρήσεων της μεταποίησης, του εμπορίου, παροχής υπηρεσιών και τουριστικών επιχειρήσεων για την πιστοποίησή τους στα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2000 , ΕΛΟΤ 1416 (HACCP)/ISO 22000 και ΕΛΟΤ 1801 (Υγεία και Ασφάλεια). Οι επιχειρήσεις που μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στην δράση 2.5.2 θα πρέπει να απασχολούν μόνιμο προσωπικό από 3 έως 250 άτομα, να έχουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών από 30.000 έως 35.000.000 ευρώ και να λειτουργούν τουλάχιστον από 1/1/2003.

s-c02_F8720.jpgΗ κα Αννα Μαγοπούλου, Στέλεχος του Ε.Φ.Δ. ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του ΕΠΑΝ 2.2.2 – Ποιοτικός εκσυγχρονισμός τουριστικών καταλυμάτων, 2.2.3 – Επιχειρηματικά σχέδια ΜΜΕ του τουριστικού τομέα, και 5.3.1 – Διάδοση και καθιέρωση της Ελληνικής κουζίνας και ενίσχυση επιχειρήσεων για την απόκτηση σήματος ΕΟΤ για την Ελληνική κουζίνα.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων δόθηκαν διευκρινήσεις στα ερωτήματα των παρευρισκομένων.