ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 13 Οκτωβρίου 2009

  • ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Για άμεση έναρξη διαλόγου με την Cosco, σχετικά με όλα τα ζητήματα της παραχώρησης του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΠ στον κινεζικό όμιλο, έκανε λόγο η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λ. Κατσέλη. Η κ. Κατσέλη ύστερα από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών και την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Διονύσιο Μπεχράκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Νίκο Αναστασόπουλο.

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ανυπολόγιστες ζημιές θα δημιουργήσουν στις επιχειρήσεις και στην  αγορά, γενικότερα, η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα από την κυβέρνηση, προκειμένου να ανασταλούν. Την επισήμανση αυτή κάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Αθηνών κ. Γιάννης Παπαγεωργάκης με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, που δημιούργησε, ήδη, τα πρώτα προβλήματα σε εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις. Για το ίδιο θέμα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι απεργίες στο λιμάνι δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στην ήδη επιβαρημένη από την οικονομική κρίση αγορά. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δ. Μαθιός, πρόσθεσε ότι «η κατάσταση στην οικονομία δεν επιτρέπει διαταραχές στον μηχανισμό λειτουργίας της».

  • ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣΗΣ ΕΒΕΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ MANAGER ΕΕ-ΚΙΝΑΣ (ΜΕΤΡ- 5ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)»

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών κάνει γνωστό στα μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση της Κίνας ενέκριναν τον 5ο κατά σειρά  κύκλο του Προγράμματος Ανταλλαγής  και Εκπαίδευσης Μάνατζερ ΕΕ-Κίνας με τον τίτλο ΜΕΤΡ. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ανωτέρων στελεχών των επιχειρήσεων σε θέματα επιχειρηματικής κουλτούρας  και εκμάθησης της γλώσσας. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του ΜΕΤΡ είναι να αυξήσει και να βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα μέσω ανταλλαγών και οικονομικών συνεργασιών. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 10 μήνες από τους οποίους οι επτά  αφορούν εκπαίδευση σε επιχειρηματικά και διαπολιτισμικά θέματα και οι τρεις σε πρακτική άσκηση σε κινεζική εταιρία. Εκτός από την οργάνωση της διαμονής, η ΕΕ καλύπτει όλα τα δίδακτρα και παρέχει στους συμμετέχοντες μηνιαίο επίδομα διαβίωσης (1000€), ενώ οι απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επίσημο δίπλωμα. Η υποβολή των αιτήσεων άρχισε στις 21 Σεπτεμβρίου 2009 και λήγει στις 7 Ιανουαρίου 2010 ενώ ο 5ος κύκλος εκπαίδευσης θα ξεκινήσει το Μάϊο του 2010. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται  την ιστοσελίδα: http://www.metp.net.cn/ ή να καλούν  στην γραμμή επικοινωνίας για το ΜΕΤΡ τηλ:(00 49 69 15402 638) ή να επικοινωνούν με την ανάδοχο εταιρία «PUBLICIS Consultants/MARK», (αρμόδιος κ. Τσίτσος Αλέξανδρος) τηλ: 00 359 2 915 90 37.

Πηγή: ΕΒΕΑ