ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 25 Φεβρουαρίου 2011

 

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΣΤΟΧΟΣ 25 ΔΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015

Ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους άνω των 25 δις ευρώ μέχρι το 2015 περιλαμβάνει το «Μνημόνιο 4». Σε αυτό τίθεται ο στόχος για μείωση του ελλείμματος από το 9,5% του ΑΕΠ πέρυσι σε μόλις 1% ύστερα από πέντε χρόνια, ώστε να δημιουργηθούν πλεονάσματα και να αποκλιμακωθεί το χρέος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, νέες αυξήσεις σε εισιτήρια και τιμολόγια των ΔΕΚΟ, μείωση των αμυντικών δαπανών, περαιτέρω μείωση των κρατικών επιδοτήσεων, πρόσθετες περικοπές λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών στις ΔΕΚΟ, καθώς και κλείσιμο των δημόσιων φορέων χωρίς αντικείμενο.

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ

Παράταση έως το τέλος του Ιουνίου για την τακτοποίηση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λόγω του συνωστισμού, που παρατηρείται στις πολεοδομίες από το μεγάλο αριθμό αιτήσεων.

  • ΣΕΒΚ: ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΟ 2011

Τη μείωση κατά 75%, για τα επόμενα δυο χρόνια, των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας προκειμένου να μην ανακοπεί για μια ακόμη φορά η μικρή ανάκαμψη που εμφανίζει ο κλάδος μετά από πέντε συνεχή χρόνια βαθιάς ύφεσης, ζητεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών. Oπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κούρταλης, το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της αύξησης της τιμής του βάμβακος, που έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από τις αρχές του 2010 αλλά και εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Σύνδεσμος ζητεί να εφαρμοστεί επί της ουσίας ο νέος νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, που θα μπορούσε να βοηθήσει τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει συνεχείς ζημίες λόγω του έντονου ανταγωνισμού.

Πηγή: ΕΒΕΑ