ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 29 Σεπτεμβρίου 2010

 

  • ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ – ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Αυστηρότερο πλαίσιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής προβλέπει το νομοσχέδιο για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μειωμένα τα ελάχιστα ποσά φόρου για την περαίωση, ποινή φυλάκισης για κλοπή ΦΠΑ από το πρώτο ευρώ, διαδικασίες-«εξπρές» στην εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων.

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

H ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας βρέθηκε, χθες, στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης Γ. Παπακωνσταντίνου και M. Χρυσοχοΐδη με τους Έλληνες τραπεζίτες, κατά την οποία συμφωνήθηκε η σύναψη «Συμφώνου Ρευστότητας». Οι δύο υπουργοί έλαβαν δεσμεύσεις από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ότι τα 25 δισ. ευρώ που δόθηκαν ως στήριξη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα διοχετευθούν στην αγορά.

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι μεταφορείς, μετά από την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν και τη διενέργεια σχετικής ψηφοφορίας. «Το συντονισμό των κινητοποιήσεων αναλαμβάνει η επιτροπή αγώνα χωρίς τη συμμετοχή των ομοσπονδιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Γ. Τζωρτζάτος, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

  • ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για σήμερα πολλοί κλάδοι εργαζομένων. Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ η στάση εργασίας στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το τραμ θα είναι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, έχουν προγραμματίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Μόνο τα έκτακτα περιστατικά σήμερα στα νοσοκομεία λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών. Στάση εργασίας των λιμενεργατών 7 με 10 το πρωί.

  • ΕΚΤ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ «ΟΜΟΙΟΠΑΘΕΙΣ» ΧΩΡΕΣ

Αύξηση των καταθέσεων στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις «ομοιοπαθείς» χώρες που υφίστανται τη δημοσιονομική κρίση, καταγράφουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Για την Ελλάδα, οι καταθέσεις ανέρχονταν τον Αύγουστο σε 219,1 δισ. ευρώ από 218,4 δισ. τον Ιούλιο. Τα μεγέθη δεν περιλαμβάνουν τις καταθέσεις γενικής κυβέρνησης και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά διαφέρουν από εκείνα που ανακοινώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς η ΕΚΤ περιλαμβάνει τα κεφάλαια της διατραπεζικής.

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ – Ε.Β.Ε.Α. 4.10.10

Τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010  και ώρα 10.00, πρόκειται να επισκεφθεί το ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 8ος όροφος) 10μελής Επιχειρηματική Αποστολή από τoν Οργανισμό Προώθησης Εξωτερικού Εμπορίου της Ταϊβάν  προκειμένου τα μέλη της να συναντηθούν με  Έλληνες ομολόγους τους.  Οι  εν λόγω επιχειρήσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων όπως: Μηχανή παραγωγής αλουμινένιων πάνελ, φούρνος υπέρυθρων ακτίνων. Φιλμ αποκατάστασης ουλών, επίδεσμοι και τσιρότα. Συστήματα καθαρισμού νερού. Βρεφικά μπιμπερό, πιπίλες, αποστειρωτές, στράτες, κύπελλα, σεντόνια. Χειροκίνητα παλετοφόρα. Λάμπες LED υψηλής ισχύος. Λιπαντικά συστήματα, και ανταλλακτικά, εργαλεία πεπιεσμένου αέρα. Είδη γραφείου (θήκες κλειδιών, κουτιά ταμείου, τηλέφωνα Skype). Συστήματα GPS καταγραφής, συσκευές αποθήκευσης ηλιακής ακτινοβολίας. Εργαλεία χειρός, πρίζες, εργαλεία επισκευής αυτοκινήτων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ.: 210.3382256 και 210.3382466 καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΑ: http://www.acci.gr/.

  • ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Β.Ε.Α. ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ BCΑ

Πρόγραμμα υποτροφιών, τόσο για βασικές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές (bachelors & masters) προσφέρουν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο εκπαιδευτικός όμιλος BCA. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία υποτροφία για κάθε μία από τις προσφερόμενες ειδικότητες. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης φακέλων υποψηφιότητας είναι η 11η  Οκτωβρίου 2010. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του EBEA, http://www.acci.gr/ και/ή να επικοινωνήστε με το Τμήμα Εμπορίου (Κα Φώτη Ε. τηλ: 210 3627911, fax: 210 3631139, e-mail: helfoti@acci.gr). Σημειώνεται ότι οι υποτροφίες είναι πλήρεις χωρίς να περιλαμβάνονται τα δικαιώματα του Βρετανικού Πανεπιστημίου και τα βιβλία και ειδικότερα για τα τις βασικές σπουδές τα έξοδα ενός υποχρεωτικού ταξιδιού στο Λονδίνο που γίνεται στο 4ο έτος.

Πηγή: ΕΒΕΑ