ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 6 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης η οποία θα παρακολουθεί οφειλέτες με χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5 εκ. ευρώ ορίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Για την είσπραξη των συγκεκριμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο, ενώ η παρακολούθηση διατηρείται για δύο έτη από τη μείωση των οφειλών κάτω του ανωτέρω ορίου για οποιοδήποτε λόγο.

«ΒΟΥΤΙΑ» ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Κατακόρυφη μείωση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων, που σε ορισμένες περιοχές άγγιξε μάλιστα το 80%, καταγράφει έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας η μείωση του τζίρου σε μικρές και μεγάλες πόλεις κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 43%, ενώ σε αρκετές πόλεις καταγράφηκε μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 60%.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

Μνημόνιο συνεργασίας με την Κύπρο και το Ισραήλ για τη μεταφορά φυσικού αερίου και τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων θα υπογράψει η Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου, ενώ με τη διαδικασία open door από 1ης Ιουλίου 2012 παραχωρούνται όλα τα χερσαία τμήματα της χώρας, όπου πιθανολογείται ότι υπάρχει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, περίπου 10 ως 12 «οικόπεδα» σε διάφορους νομούς. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2012

Την τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των ευρωπαίων καταλαμβάνει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός για το 2012 (4%), μετά την Ισπανία (10%), την Ιταλία (7%) και τη Γαλλία (6%), σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο που δημοσιοποιήθηκε χθες.  

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΠΤΩΣΗ 25,8% ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 

Νέα σημαντική πτώση κατά 25,8% στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο σύνολο της χώρας, συνεχίζοντας μια πτωτική πορεία που ξεκίνησε από το 2006. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, παρουσιάστηκε μείωση 8,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 27,3% στην επιφάνεια και 25,8% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Πηγή: ΕΒΕΑ