ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 7 Σεπτεμβρίου 2010

 

  • ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αλλαγές στην πολιτική ηγεσία και τη δομή του τομέα της οικονομίας έφερε ο χθεσινός ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα μετονομαστεί σε Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ η νέα ηγεσία του είναι : υπ.: Χρυσοχοΐδης Μιχάλης, αν. υπ. (Μακεδονίας- Θράκης): Ξυνίδης Σωκράτης, υφ.: Ρήγας Παναγιώτης, υφ.: Ρόβλιας Ντίνος. Η σύνθεση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής: υπ: Παπακωνσταντίνου Γιώργος, υφ.: Σαχινίδης Φίλιππος, υφ.: Κουσελάς Δημήτρης.

  • ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Νέο κυβερνητικό σχήμα, με μετακινήσεις, εισόδους νέων προσώπων και αναδιανομή αρμοδιοτήτων, συγκροτήθηκε μετά το χθεσινό ανασχηματισμό. Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 48 μέλη έναντι 37 της προηγούμενης. Πέρα από τις αλλαγές στον οικονομικό τομέα, ξεχωρίζουν η ανάθεση στον υπουργό Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη και της αρμοδιότητας προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Επίσης, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, νέα υπουργός είναι η κα Κατσέλη Λούκα, αν. υπ ο κ.  Κουτρουμάνης Γιώργος και  υφυπουργοί οι κ.κ. Κεγκέρογλου Βασίλης και Νταλάρα Άννα. Στο υπουργείο αυτό θα ενταχθούν οι αρμοδιότητες Κοινωνικής Καινοτομίας, Προστασίας του Καταναλωτή, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Νέας Γενιάς. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος μετακινήθηκε ως υπουργός στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο θα ενταχθούν και οι αρμοδιότητες για θέματα αθλητισμού και διατροφής

  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΝΕΕΣ ΕΚΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Συνεχίστηκε για έβδομο συνεχή μήνα η συρρίκνωση των τραπεζικών καταθέσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τον Ιούλιο, υποχωρώντας κατά 1,9% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ). Στο τέλος Ιουλίου το υπόλοιπο των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκε κατά 4,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα υποχωρώντας στα 212,2 δισ. ευρώ. Από την αρχή του έτους το σύνολο των καταθέσεων έχει μειωθεί κατά 26 δισ. ευρώ ή κατά 11%.

Πηγή: ΕΒΕΑ