Διεθνής Διοργάνωση, “Project Lebanon Going Forward 2024” στο Λίβανο κι αφορά τους τομείς Κατασκευών, Υποδομών και Ενέργειας

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βηρυτού,  ενημερώνει για μία σημαντική διεθνή διοργάνωση που θα λάβει χώρα στον Λίβανο.

Ο διοργανωτής της 25ης έκδοσης της κλαδικής έκθεσης Project Lebanon (23-25 Απριλίου 2024 / Seasside Arena, στο κέντρο της Βηρυτού), και από τους πλέον εδώ αξιόπιστους όμιλους στον χώρο διοργάνωσης εμπορικών εκδηλώσεων, IFP Group, ενημερώνει αναλυτικά για την επόμενη διοργάνωση, η οποία έχει ενταχθεί στο αρχείο κλαδικών εκθέσεων 2024 για τον Λίβανο, που σύντομα θα αναρτηθεί και στη διαδικτυακή πύλη Agora.

Ένα από τα σημαντικότερα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής στους τομείς των κατασκευών, των υποδομών και της ενέργειας, η  Project Lebanon 2024 φιλοδοξεί να συμβάλει στη διαμόρφωση των ανωτέρω κλάδων στον Λίβανο με μοναδικό τρόπο.

Η Project Lebanon Going Forward 2024 θα περιλαμβάνει 4 κύριους τομείς:

– Κατασκευές και υποδομές

– Χερσαίες υπηρεσίες πετρελαίου και φυσικού αερίου

– Ανανεώσιμες πηγές ενέργεια

– Μεταφορές, λιμένες και εφοδιαστική

Ο τομέας των υποδομών και των κατασκευών έχει καταφέρει να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ανάπτυξη, καθώς ο Λίβανος είδε μια αύξηση 1.450.320 τ.μ. στις περιοχές αδειών κατασκευής (2021-2022), και με την άφιξη του γεωτρύπανου στο τεμάχιο 9 του Λιβάνου για εξερεύνηση υδρογονανθράκων στο Νότο του Λιβάνου, ο τομέας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αναμένεται να γίνει κύριος ενισχυτής της οικονομικής ανάπτυξης με παράπλευρες οικονομικές ομάδες από τις χερσαίες υπηρεσίες που θα ευημερήσουν δίπλα στα πεδία εξερεύνησης.

Η ηλιακή ενέργεια διαδραματίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στις στρατηγικές ανάκαμψης, με στόχο το 30% της ενεργειακής κατανάλωσης του Λιβάνου να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), ενώ ο τομέας της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών εξακολουθεί να αποτελεί ζωτικό οικονομικό πυλώνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την αύξηση κατά 10% της σωρευτικής εμπορευματικής δραστηριότητας στους λιμένες της Βηρυτού και της Τρίπολης, φθάνοντας τους 5.069 χιλιάδες τόνους το 2022. Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου οδηγεί επίσης στην επέκταση των ταχυδρομικών υπηρεσιών και των logistics.

Παράλληλα, η έκθεση Lebanon Smart Manufacturing 2024, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Λιβανέζων Βιομηχάνων (ALI), θα επικεντρωθεί στους τομείς της αυτοματοποίησης, της Βιομηχανίας 4.0, της συσκευασίας παραγωγής τροφίμων και της μεταποίησης. Η έκθεση αυτή έχει ως στόχο να παρουσιάσει την τελευταία τεχνολογία, τις υπηρεσίες και τα συστήματα στον τομέα της μεταποίησης στους ενδιαφερόμενους για τη βιομηχανία στον Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή.

Αίτηση Συμμετοχής

Φυλλάδιο 1

Σχεδιάγραμμα Έκθεσης

Φυλλάδιο 2