ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΒΕΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ
Ρύθμιση των καθυστερούμενων εισφορών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Με αυτή κεφαλαιοποιούνται οφειλές, πρόσθετα τέλη και επιβαρύνσεις μέχρι τον προηγούμενο μήνα από την έναρξη του νόμου. Το ποσό θα εξοφληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων επιβαρύνσεων είτε τμηματικά μέχρι 80 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 50% και προκαταβολή του 3% της οφειλής. Απαιτείται υποβολή αίτησης μέχρι τις 30 Ιουνίου.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Την πολιτική του Υπουργείου Απασχόλησης για τους εργαζόμενους που πλήττονται από την οικονομική κρίση, παρουσίασε χθες η υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Βασικές προτεραιότητες των δράσεων που εξήγγειλε η υπουργός αφορούν κυρίως τους τομείς που πλήττονται από την διεθνή κρίση, όπως κατασκευές, τεχνικά έργα και τουρισμός. Από το πακέτο μέτρων για την τόνωση της απασχόλησης αναμένεται να ωφεληθούν, σύμφωνα με την κα Πετραλιά συνολικά 1.333.000 εργαζόμενοι και άνεργοι ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί στην κατεύθυνση αυτή ανέρχεται στα 3,239 δισ. ευρώ και καλύπτεται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Τα μέτρα αφορούν σε επιδότηση πρόσληψης στους Δήμους, το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην κατάρτιση σε νέες ειδικότητες και στη στήριξη της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ
Μειώσεις τιμών από 35 έως 38 λεπτά το λίτρο στο φρέσκο παστεριωμένο γάλα ΔΕΛΤΑ ανακοίνωσε η Vivartia, θυγατρική του ομίλου MIG. Έτσι, η τιμή του στα σούπερ μάρκετ διαμορφώνεται στο 1 ευρώ το λίτρο και στα μικρά καταστήματα στο 1,20 ευρώ το λίτρο.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
Μέτρα για την εξυγίανση της αγοράς πετρελαιοειδών ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Μεταξύ άλλων προβλέπονται η εγκατάσταση ταμειακών μηχανών με συστήματα εισροών – εκροών στα βενζινάδικα από την 1η Ιανουαρίου του 2010, η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΔΑΚ και σε κοστολογικούς ελέγχους και η τοποθέτηση αυτόματων πωλητών καυσίμων στα βενζινάδικα για τη λειτουργία τους εκτός ωραρίου.

Πηγή: ΕΒΕΑ