Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας παραλαβής των προσφορών για το έργο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ» της Πράξης: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων ανέργων στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βέροιας»

Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας παραλαβής των προσφορών για το έργο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ» της Πράξης: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων ανέργων στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βέροιας», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ 2929/04-06-2020 και έχει λάβει κωδικό MIS 5056519.

 

Ο Πρόεδρος ενημερώνει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι στο σχετικό ερώτημα που υπέβαλε ο υποψήφιος ανάδοχος «ΛΥΚΟΣΤΡΑΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 2 ΓΝΩΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέσω του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ και θέμα: «O Φορέας Πιστοποίησης, εφόσον απαιτείται να κατατεθεί συμφωνητικό κατά την προσφορά, μπορεί να είναι υπεργολάβος ή μέλος της ένωσης του Υποψήφιου Αναδόχου; Ή δεν είναι απαιτητό στην παρούσα φάση ο φορέας πιστοποίησης να είναι είτε υπεργολάβος είτε μέλος της ένωσης του υποψήφιου αναδόχου και αρκεί η προσκόμιση συμφωνητικού συνεργασίας;» η απάντηση που δόθηκε είναι λανθασμένη. Ο φορέας πιστοποίησης δύναται να μην είναι Υπεργολάβος ή συμμετέχων στην ένωση, αλλά η συμμετοχή του στο προτεινόμενο σχήμα υλοποίησης να πιστοποιείται με Προσύμφωνο/ Συμφωνητικό Συνεργασίας. Για τον λόγο αυτό, και δεδομένου ότι πρέπει να τηρηθεί για λόγους εγκυρότητας της διαγωνιστικής διαδικασίας το εξαήμερο διάστημα για τις διευκρινιστικές απαντήσεις, σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στην διακήρυξη και στον Ν. 4412/2016 και στις τροποποιήσεις αυτού, κρίνεται αναγκαία η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των Προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους.

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος του ΔΣ προτείνει η νέα καταληκτική ημερομηνία διαγωνισμού να είναι η Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:30. Μετά τις απαντήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά πλειοψηφία τα μέλη του ΔΣ

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ ν

1. Αποδέχονται να δοθεί η παράταση των 4 ημερών για τον διαγωνισμό, συνεπώς ως καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού ορίζεται η Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:30, και

2. Η ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 11:00 ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 14/2021

………………………………………………………………………………………………………………………………. ………………                          

                                                                                                                         ΠΙΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Βέροια,20-7-2021

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΙΚΑΣ