Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση 31η DETROP & 8η OENOS 2023

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμμετάσχει στην 31η DETROP & 8η OENOS 2023, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στις 18 με 20 Φεβρουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.

Οι εκθέσεις Detrop και Oenos αποτελούν δύο αξιόπιστα brand names με διαχρονική πορεία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, τα οποία δίνουν την ευκαιρία σε εγχώριους και ξένους παραγωγούς να αναδείξουν το επιχειρηματικό τους προφίλ στη διεθνή αγορά και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα εμπορικών επαφών.

Με τον παλμό της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών να επανέρχεται στον κανονικό του ρυθμό, οι εκθέσεις Detrop & Oenos 2023 θα αποτελέσουν σημαντικό σημείο συνάντησης της εγχώριας με τη διεθνή αγορά του κλάδου. Τη διοργάνωση αναμένεται να επισκεφτούν κορυφαίοι εισαγωγείς και επαγγελματίες από διάφορες χώρες, ενώ πλήθος παράλληλων γεγονότων, ημερίδων και διαγωνισμών, θα αναδείξουν τη δυναμική των ελληνικών και όχι μόνο προϊόντων, φιλοξενώντας σημαντικούς παράγοντες και εκπροσώπους μεγάλων brand names του διατροφικού τομέα.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιωθεί από γαστρονομικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο (food stage) του περιπτέρου 12, με live cooking & tasting event, με σκοπό την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας με προϊόντα των συμμετεχόντων εταιρειών

Επίσης, στο πλαίσιο των κλαδικών εκθέσεων Detrop & Oenos θα γίνει το Golden Olive Expo, ένα αφιέρωμα στην ελιά και στο ελαιόλαδο, τα Food Experts’ Awards, διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας και οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Ελιάς και Ελαιολάδου, Oil – Olive Trophy και Table Olives Trophy.

Για την πραγματοποίηση των εκθέσεων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας μας.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Σάββατο-Κυριακή 10:00-19:00, Δευτέρα 10:00­18:00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα. Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικα/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ) καλό θα ήταν να φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη σας που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένες τρεις Φόρμες Συμμετοχής: Περίπτερο12, Περίπτερο8 OENOS, Περίπτερο10 GOLDEN OLIVE) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους, λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
  • Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης

αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

  • Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ
  • Τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν

παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κα. Τσιαμπαλή Χαρίκλεια, κα. Μαρία Ελευθεριάδου 2313330052.

 

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ10 GOLDEN OLIVE

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ12

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ8 OENOS