Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ημαθίας 11/03/2022

 

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ημαθίας, την Παρασκευή 11/03/2022 και ώρα 18.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη θεσμικών και παραγωγικών φορέων, επιχειρήσεων και συνεταιρισμών με την εξής ατζέντα:

  1. Εξελίξεις που αφορούν στην επιδότηση πληγέντων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών, από τον παγετό του 2021, σε Νομούς Ημαθίας και Πέλλας.
  2. Τα προβλήματα που προκύπτουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το εμπάργκο της Λευκορωσίας, σε σχέση με το εμπόριο και γενικότερα με τις οικονομικές επιπτώσεις.
  3. Φορολογικές επιπτώσεις στον Αγροτικό Τομέα, σε σχέση με την παραοικονομία που παρατηρείται στον κλάδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων:

  • Ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Βεσυρόπουλος Απόστολος
  • Οι Βουλευτές Ημαθίας Μπαρτζώκας Αναστάσιος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος και Πέλλας Τζάκρη Θεοδώρα.
  • Οι Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος και ο Πέλλας Τζαμτζής Ιορδάνης
  • Ο Αντιδήμαρχος Βέροιας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Τσιφλίδης Ηλίας
  • Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας Τσώτσος Ιορδάνης
  • Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας Μπίκας Γέωργιος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Αποστολίδης Στέφανος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιάγκογλου Αναστάσιος και ο Γραμματέας της ΔΕ Σισμανίδης Κωνσταντίνος
  • Ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων και Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ο.Π. Ημαθίας Γιαννακάκης Χρήστος.

Μετά από μια δύσκολη περσινή χρονιά λόγω του παγετού και υπό το πρίσμα αφενός του πολέμου στην Ουκρανία, αφετέρου δε της εκτίναξης των τιμών στα καύσιμα και την ενέργεια, άπαντες συμφώνησαν ότι απαιτούνται γενναίες και καθοριστικές παρεμβάσεις από την πλευρά κυβέρνησης, για τη στήριξη παραγωγών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και τις εξαγωγές.