ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

                            ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

«Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με γενναιότητα και ρεαλισμό την παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, ενώ στη χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί η προσπάθεια ανάκαμψης και ενίσχυσης των αντοχών της ελληνικής οικονομίας απέναντι στην υγειονομική κρίση που δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα στηρίζεται κυρίως στην παραγωγή περισσότερων διεθνώς εμπορεύσιμων ανταγωνιστικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πόροι που θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα χρόνια για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας με προτεραιότητα τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται».

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο Υπόμνημα που απέστειλε στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εξαγγελιών στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού Φόρουμ «ThessalonikiHelexpoForum».

Επισυνάπτεται αναλυτικά το υπόμνημα.