ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΕΕ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Άνετη και φθηνή χρηματοδότηση χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να παράγουν πλούτο, όπως σημειώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων σε ανακοίνωσή της σχετικά με το ρόλο των τραπεζών στη συγκεκριμένη δύσκολη χρονική περίοδο και σημειώνει ότι ''το κόστος δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων ήταν, μέχρι τώρα υπερβολικό, χάρις και στο άτυπο καρτέλ που φαίνεται ότι λειτουργεί στον κλάδο''.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΒΕΑ
Μέρος της στήριξης της Πολιτείας προς το τραπεζικό σύστημα να κατευθυνθεί προς τις ίδιες τις επιχειρήσεις μέσω της παροχής κρατικής εγγύησης στην λογική της απόφασης Ν.Ε. 197/78 (με συμμετοχή των Επιμελητηρίων στις σχετικές διαδικασίες) με την χρησιμοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ, ενισχυμένου με τα απαιτούμενα κεφάλαια, ζητάει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκαλούν οι σημερινές στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στάσεις εργασίας αποφάσισαν για σήμερα, από τις 12:00 έως τις 16:00, οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2008.  Εκτός από τις στάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πηγή: ΕΒΕΑ